Kaj je Ethereum - ETH?

admin
Site Admin
Posts: 27
Joined: 28 Sep 2016, 09:33
Location: Novo Mesto
Contact:

Kaj je Ethereum - ETH?

Postby admin » 10 Dec 2016, 17:39

Ethereum je kripto valuta z decentralizirano platformo, ki deluje po načelu pametnih naročil. Aplikacije so programirane brez možnosti izpadov, cenzuriranja, goljufanja ali vmešavanja tretje osebe.
Te aplikacije delujejo na podlagi verige blokov, zgrajene po meri. Temeljijo na zelo močni skupni globalni infrastrukturi, katere vrednost se lahko giblje in predstavlja lastništvo. To omogoča razvijalcem, da ustvarijo trge, shranjujejo registre dolgov ali obljub, izvajajo prenos sredstev skladno z navodili in še veliko drugih stvari, tudi še neraziskanih, vse brez tveganj za vključene akterje.
Projekt je bil zagnan avgusta 2014 preko etra in imel že na začetku veliko privržencev po vsem svetu. Za njegov razvoj je zaslužna švicarska neprofitna organizacija Ethereum Foundation ob pomoči vrhunskih svetovnih strokovnjakov.
Ethereum je novejša kripto valuta, ki deluje na osnovi pametnih naročil, torej bistveno drugače kot bitcoin. To pomeni, da rudarjenje ni več odvisno od sreče, ampak je točno določeno, koliko 'hashev' je potrebnih za razrešitev matematične uganke in formiranje bloka, tako da se pri rudarjenju ethereuma ne more zgoditi, da bi se blok formiral pri 200 ali celo 1000 % opravljenih pametnih naročil. Do njegovega formiranja namreč vedno pride pri 100 % opravljenih pametnih naročil. S tem se izognemo nepotrebni izgubi električne energije in si povečamo dobiček. Tako kot bitcoin je tudi ethereum postal zelo priljubljena kripto valuta, ki jo lahko uporabljamo za plačevanje in kupovanje na spletu. Primer je Microsoft Azure, kjer lahko z ethereumom plačujete njihove storitve.
RTM Team

Return to “KAJ JE ETHEREUM?”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest